Egészség centrum koncepció

Medical Wellness – Gyógy turizmus, Zala Völgye gyógy-rehabilitációs gyógy kórház projekt

A lehetőség az ön kezében van, hogy része legyen e jövedelmező befektetésnek.

A gyógy-idegenforgalomban rejlő lehetőségeket világszerte felismerték, mind több ország

fejleszti intenzíven gyógyhelyeit, illetve intézményeit. Magyarország hagyományosan az egyik legfontosabb szereplője az egészségturizmus nemzetközi piacának, amelyet rendkívül gazdag és elismert termálvízkincsének és nemzetközileg is kedvező árszínvonalának köszönhet. Magyarország termál- és gyógyvízkincse versenyképessé tehet bennünket a nemzetközi gyógy-idegenforgalmi piacon. A „Zala Völgye Gyógy-rehabilitációs egészségközpont projekt” egy a természeti lehetőséget maximálisan kihasználó, kialakításában, felépítésében, minőségében egy a régióban még nem megtalálható komplex szolgáltatás.

A tervezett egészségközpont, magánklinika Magyarország Nyugat-dunántúli részének egyik legexkluzívabb magánkórháza kíván lenni 3500 nm-en. A gyógy-idegenforgalomban rejlő lehetőségeket világszerte felismerték, mind több ország fejleszti intenzíven gyógyhelyeit, illetve intézményeit. Magyarország hagyományosan az egyik legfontosabb szereplője az egészségturizmus nemzetközi piacának, amelyet rendkívül gazdag és elismert termálvízkincsének és nemzetközileg is kedvező árszínvonalának köszönhet. Magyarország termál- és gyógyvízkincse versenyképessé tehet bennünket a nemzetközi gyógy-idegenforgalmi piacon.

A „Zala Völgye Gyógy-rehabilitációs egészségközpont projekt” egy a természeti lehetőséget maximálisan kihasználó, kialakításában, felépítésében, minőségében egy, a régióban még nem megtalálható komplex szolgáltatás nyújtó intézmény.

Működtetési koncepció a vendégkör tekintetében.

Napjainkban nagyon sok ország társadalma öregszik. A munkával eltöltött hosszú évek, a túl sok állás vagy ülés, nem múlik el nyomtalanul, az emberek általában egészségtelen életmódot folytatnak, keveset mozognak, sok gyógyszert fogyasztanak és egészségtelenül táplálkoznak. Ez a felismerés és az a tény, hogy az évenkénti igénybe vehető szabadság ideje egyre hosszabbodik, hozzájárul, hogy mind többen jelölik meg utazási motivációjukként a preventív gyógyüdülést, gyógy rehabilitációt. Az egyre tágabb teret nyerő egészségtelen életmód káros következményeit felismerve az elmúlt 15 – 20 évben fokozódott az érdeklődés a természetes gyógymódok iránt. A gyógyvízzel történő gyógyítás mellett napjainkban egyre nagyobb szerepet kap a rehabilitáció és a megelőzés is, melynek leghatásosabb eszköze a komplex formában alkalmazott személyi kúrakezelések.

A sportturizmus motivációi a gyógy-idegenforgaloméval összhangban állnak: a kezeléseket igénybe vevők – ha egészségi állapotuk engedi – és különösen a kísérők egyre gyakrabban használják fel általános kondíciójuk javítására, illetve megőrzésére a gyógyhelyeken eltöltött idejüket. A gyógy tényezők megelőző használatára való igény dinamikusan nő, a jövőben valószínűleg meghaladja a gyógykezelésekét is.

       A tradicionális – természetes gyógytényezőkre épülő – gyógyturizmus alapját és folyamatosan bővülő keresletét az egyre jobban elöregedő társadalom, valamint a 21. századi civilizációs betegségek (magas vérnyomás, cukorbetegség, ízületi bántalmak, allergiás megbetegedések, stressz) adják. A gyógyturizmus fő vendégkörét elsősorban az orvosi javallatra gyógykezelést igénybe vevő vendégek (betegek) jelentik. Ezen belül a legnagyobb csoportot a 60 év feletti idősek alkotják, akik leggyakrabban mozgásszervi bántalmakkal keresik fel a gyógyfürdőket.

         A másik jelentős kör a műtét utáni rehabilitációban résztvevőké, korra és nemre való tekintet nélkül. A gyógyvendégek átlagos tartózkodási ideje hosszabb, mint az átlagos turistáé, egy-egy gyógykezelés gyakran hetekig is eltarthat. A szezonalitásból fakadó egyenetlenségeket remekül oldja, mert a kúrák igénybevétele egész évben jellemző. A költési hajlandóság – a gyógyászati eljárások költségeit figyelembe véve – magas.

A gyógyturizmus deviza-kitermelési mutatói kedvezőek, a fajlagos költés lényegesen meghaladja az átlagost. A termálturizmus az ország komplett exportértéke egyszerre jelenti azt, hogy élelmiszert, gyógyvizet, szálláshelyet, orvosi tudást tudunk eladni jó áron, s mindezt úgy, hogy a vásárló helybe jöjjön. Jelenleg a gyógyturizmus több mint 40 országból vonz hazánkba vendégeket. Motivációk alapján a gyógy turizmusban résztvevőket feloszthatjuk gyógyulást keresőkre, az aktív pihenést igénylő ún. Manager betegségben szenvedőkre és kísérőkre, akik – mivel nem elsősorban gyógy turisztikai céllal tartózkodnak a gyógyhelyen – különleges és változatos programokat igényelnek. További fontos szempont az életkor, amely összefügg egyrészt a motivációval, másrészt pedig különbséget kell tenni aktív dolgozók és nyugdíjasok között. Bár minden korosztályból érkeznek, mégis az 41-60, valamint a 61-70 év közöttiek keresik fel legnagyobb mértékben a gyógyhelyeket. A nők aránya majdnem kétszerese a férfiakénak.

Összegezve, a vendégkört a következő csoportokra osztva kell felépíteni:

  1. még aktív dolgozó –prevenció
  2. még aktív dolgozó, de már fizikális sérülései vannak – gyógykezelés
  3. még aktív sportoló- regeneráció
  4. még aktív sportoló, de sérülés utáni rehabilitációra szorul
  5. már nyugdíjas, de korának megfelelő egészségi állapotban van
  6. már nyugdíjas, de egészségi állapota orvosi felügyeletre szorul- speciális gondozás

A fenti csoportokat (1-4) szerződésben garantált Európai Uniós körből kell feltölteni. A fennmaradó kapacitást hangsúlyosan a következő országokban kell értékesíteni: USA, Kína, Svájc, 

A projektről bővebben

 

Látvány kép